Keji: Kilang Ini Proses Ayam Mati Untuk Di Jual Kepada Pelangan

21:12
Keji: Kilang Ini Proses Ayam Mati Untuk Di Jual Kepada Pelangan




Dunia kini banyak di banjiri barangan dari negara China. Bolehkah anda membezakan yang mana satu dibuat di negara-negara luar seperti, Filipina, Taiwan atau China?



Ada setetengah barangan yang di ambil dari negara pengeluar dan di lebalkan dalam negara. Jadi kita semua perlu berhati-hati dalam membeli barangan makanan terutamanya dari negara China.



Seawal dini hari, seramai lima penunggang bermotosikal yang di upah untuk memulakan operasi rumah kerumah untuk mengumpul ayam-ayam mati dengan dengan bayaran murah.



Seekor ayam mati kosnya hanya 1 RMB dan akan dijual pada 9 RMB selepas pemprosesan.

Pekerja-pekerja berpengalaman akan mula membersihkan bulu-buli ayam dengan persekitaran yang jijik dan air yang kotor dan tercemar. Mereka hanya memakai selipar berjalan antara ayam sebelum pemprosesan mewarna.



Selepas proses pewarnaan ayam-ayam ini akan di pekkan dengan kemas dan di jual sebagai ayam baru dan jual.

































Sumber




Artikel Berkaitan

Previous
Next Post »
Powered by Blogger.